HTML

zutyu

zutyu

Friss topikok

Linkblog

Marhapörkölt hátszínből

2008.10.01. 20:52 zutyu1

Nagyon finom, ám kissé száraz marhahúst forgalmaznak errefelé. Ráadásul a marhának a normális részeit, mármint a pörköltbe valót csak hentesnél árulják: A hentest meg persze sikerült lekésni, így egy helyi metró áruház szerű egységben vásároltam. Nagyon fura, hogy három sor ruha volt, viszont a húst csomagolva kínálták, egy apróbb hűtőben. Aranyárban van a hús: egy kiló hátszín 17 euró volt, míg a sertéshúst 10 euróért mérik kábé kilóját. Mivel száraz marha, egy kedves Brüsszeli barát a vegyes pörköltet javasolta, ami el is készült egy fiatal barátom, Ákos jóvoltából, aki megnyerte az otthoni egyetemén a pörköltfőző versenyt, ja nem megnyerte, ezüstérmes volt a 12 indulóból, ami nem rossz. Nem cáfolt rá az ezüstéremre. Bár nem a szalonkával kezdte a műveletet, hanem olajjal és hagymával, ami kissé szentségtörés, de az is igaz, hogy itt évtizedekkel ezelőtt kiment a divatból a sertészsír. Ami nagyon szörnyű , hogy tejföl nem létezik ebben az országban, igaz ugyanakkor az is, hogy létezik lengyel bolt, ahol meg igen. Visszatérve a pörköltre, amúgy vadast terveztem, Radován barátom, a legjobb magyar borkereskedő ahhoz állított össze három plusz egy üveg bort, de a perkelthez is mesés volt az összeállítás. Vesztegombi Turul 2006-ból, Herger Ede Portugieser- 2007-ből,
Lelovits Merlot- 2006-ból és Szent Gaál-Obsessio nem tudom hányból. Ez volt az összeállítás és az értő közönség értékelte is a sokszínűséget.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zutyu.blog.hu/api/trackback/id/tr67691462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása